Bell Oaks
Week's of May 4th through May 8th & May 11th through May 15th

Hello my Fabulous 5th Graders:....  here we are still remote learning.  I've been hearing good things from your teachers about student's work completion and attending online video classes.  Keep up the good work....  Bet you didn't know, but we've only got 4 more weeks of school and then it's summer break!!  Woo Hoo ..... 

Remember, Mr. Reilly is available to all my students if you need to talk, wanna say "Hey" or whatever.  All you've got to do is email me or have your Mom or Dad or GrandMom or GrandDad or whoever is in charge of you.....  email me at :  brweilly@bellmawrschools.org
Once I hear from you or someone for you, I will set up a video chat conference and we can talk and check in with each other.  I've done this with several Burkies so far .... please know that I'm here and ready to talk with any of my students!  

Ok - here's this week's riddles and answers:

1. Why did the boy bury his flashlight?

answer :  because his batteries died

2. What occurs once in a minute, twice in a moment but never in a thousand years?

answer : the letter "M"

3. How can you make the number one disappear?

answer :  put the letter "G" in front of it then it's Gone!!

4. Why did the belt get arrested?  

answer :  for "holding up" the pants!

5. Why can't you play basketball with pigs?

answer :  because they always "hog" the ball.  

Have a great week - I miss you all - and can't wait till I see all of you again!!!

Mr. Reilly 

_________________________________________________________________________________


Week of April 27th through May 1st :

Well here we are after another week of virtual school and remote instruction.  We're now into the month of May and that means the weather is changing, it's getting warmer and the days are longer than ever.  I hope once you're done with keeping up with your school work that you're getting outside and enjoying this warm weather.  

Remember that even during this time of virtual school and remote instruction, that Mr. Reilly is still here for ALL my students.  You can do a couple of things to get in touch with me.  The quickest and easiest way is to email me or have your parent or guardian at my school email address :  breilly@bellmawrschools.org .....  the other way you can get me if email isn't easy is to call the school (856) 931-6362 and then dial in my extension 3202.  If you or your parent or guardian leave me a message, the phone system will push that voice message into an email and i will be forwarded to me immediately.  I am checking my email all day long since we are not physically in school so any emails I get, I can respond to quickly.  So please feel free to reach out to Mr. Reilly, even if it's just to say "hi" or check in.  If you want to, we can set up a video chat once I know you want to see and/or speak with me.   So please don't hesitate to call or email me.

This week's riddles and their answers : 

1. What two things can you never eat for breakfast?

answer : lunch and dinner

2. How can you throw a ball as hard as you can to only have it come back to you even if it doesn't bounce off anything?

answer : throw the ball straight up in the air

3. If there are 3 apples and you take 2 away, how many do you have?

answer : if you take two apples, then of course, you have 2 !   

4. If two's company and three's a crowd, what is five and 6?  

answer :  eleven (5 and 6 = 11)

5. A cowboy rides into town on Friday, stays for three days, then leaves on Friday.  How did he do it?

answer : his horse's name is "Friday" 

Have a great weekend everyone ..,..  Mr. Reilly truly misses all of you and can't wait till I get to see you again.  In the meantime, look for me to visit some of your online classes...     





Week of April 6th through April 9th :

Hello 5th Graders - well, Spring Break is upon us and starting tomorrow, no new school work till Monday, April 20th.... that's a big
 WOO HOO !!!

So stay safe, listen to your Mom and Dad or Guardians and have some fun.....   I recorded a new video for you guys today and hopefully your teachers sent it out to you.  If for any reason, you didn't get to see it, I'll attach a link to it below.  

This week's riddles:  

1. A man calls his dog from the opposite side of a river.  The dog crosses the river without getting wet, and without using a boat or a bridge?  How can this happen?

answer:  the river is frozen !!!

2. 2 fathers and 2 sons are in a car but there are only 3 people in the car.  How is this possible?

answer: the three people are a boy, his father and his grandfather

3. What building has the most stories?

answer: a library

4. What 5 letter word gets shorter when you add two letters to it?

answer:  "short" 

5. What question can you never answer "yes' to it truthfully?

answer:  "are you asleep?"  


Kindness is what I talked about on my last video chat.  Kindness is so important and we all know it.  We need to continue to practice kindness.  Take a peek at this video link and you'll see how kindness can be shown in a very unusual situation.  
Mr. Reilly's Kindness Message: Click Here

So I hope you have a Happy Easter, Happy Passover and a Happy Happy Spring Break!!  Miss all of you and I hope I see you soon...      Mr. Reilly

Here's the link to my second video :
https://shorts.flipgrid.com/watch/9100896071582392